Elengedték az olasz gyáriparos elrabolt feleségét

MTI
2004.06.25. 13:10
Szabadon engedték Annamaria Valdatát, egy észak-olaszországi gyáriparos 74 éves feleségét, akit múlt vasárnap raboltak el otthona közelében a Pavia mellette Silvano Pietrából. Az idős asszonyt egy országúton engedték el péntekre virradóra. Annamaria Valdata ezt követően eljutott egy közeli faluba, ahonnan telefonon értesíteni tudta családját.

Az emberrablók 1,25 millió eurós váltságdíjat követeltek az asszonyért egy, a család levélládájába dobott, hibás olasz nyelven írt üzenetben, amelyet "orosz maffiaként" írtak alá. A váltságdíj kifizetésére azonban a nyomozók szerint nem került sor, mert - mint mondták - az emberrablók megijedtek a nagyszabású és növekvő rendőrségi hajtóvadászat láttán. A hatóságok kétlik, hogy valóban az orosz alvilág olaszországi tagjai lennének a tettesek.

A 76 éves Franco Valdatát tekintik Észak-Olaszország "téglakirályának". Építőipari és ingatlanüzleti érdekeltségei mellett korábban vezető tisztségeket töltött be különböző munkaadói szövetségekben. A rendőrség szerint jómódú, de nem milliomos.