Megtalálták a halastóba fulladt fiú holttestét

MTI
2004.06.28. 08:47
Megtalálták a szentbalázsi halastóba fulladt fiú holttestét hétfőn kora reggel - közölte a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese az MTI-vel. A 14 éves sántosi fiú szombaton délután, fürdőzés közben merült el a halastóban - mondta el Bognár Tibor, hozzátette: azóta a rendőrség a katasztrófavédőkkel és a kaposvári Kötél Életmentő Egyesülettel közösen, búvárokkal nagy erőkkel kereste a fiút.

A felkutatását szombaton késő estig, másnap pedig egész nap folytatták, eredménytelenül. Időközben megkezdték a víz leeresztését, s végül hétfőn reggel, nem sokkal hat óra után találtak rá - tájékoztatott az ügyeletes. A baleset kapcsán a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-nek még szombaton elmondta: nincs tudomása arról, hogy a halastóban való fürdést tábla tiltotta volna, de köztudott, hogy halastóban, bányatóban nem szabad fürödni.

A múlt évben két gyermek halt meg egy halastóban a Somogy megyei Nagyberkiben, ketten pedig a gyékényesi bányatóban lelték halálukat.

A szentbalázsi képviselő-testület éppen néhány nappal a tragédiát megelőzően mondott le a falu központjában létesítendő dísztó kialakításáról, miután a helybeliek többsége ellenezte a tervet, tartva a gyerekek vízbefúlásától.