Óvadékiroda: jelzálogért szabadság

MTV
2004.06.29. 20:49
Speciális kölcsönből fizetheti ki az óvadékot, akinek nincs elég pénze, hogy szabadlábon védekezzen. A néhány napja megnyílt első óvadékirodában bárki felvehet jelzáloghitelt, amit az eljárás ideje alatt törleszthet - adta hírül az MTV Híradója. A megoldással az állam is jól jár, mert így idővel kevesebben kerülhetnek előzetes letartóztatásba, aminek költségeit egyébként az adófizetők pénzéből állják.

A tapasztalatok szerint az óvadék bevezetése óta eltelt egy évben a bíróságok alig állapítottak meg egymillió forintnál kisebb összeget. Ennyi pénzt azonban az alacsony jövedelműek nem tudnak egyösszegben kifizetni, így ők kénytelenek előzetesben kivárni az eljárás befejezését. Nekik jelenthet megoldást ez az új, speciális hitel.

Losonczi György, az Első Óvadékiroda és Hitelközvetítő Kft. ügyvezető igazgatója a Híradónak elmondta: "Az óvadékiroda azoknak nyújt segítséget, akik egy összegben nem tudják letenni az óvadéki határozatban szereplő összeget. Nekik törvényes keretek között speciális jelzáloghitelt tud biztosítani az iroda".