Olivér
4 °C
8 °C

Kamion és villamos ütközött Szegeden

Objektív Hírügynökség
2004.07.07. 23:10
Villamos elé hajtott egy osztrák kamion szerdán késő este Szegeden, a hűtőkamion egy kollégium előtti járdára borult, a sofőrje súlyosan megsérült - tudta meg az OBJEKTÍV Hírügynökség a Csongrád Megyei RFK sajtószolgálatától.

A helyszínelés eddigi adatai szerint az osztrák rendszámú kamion az Izabella híd felől haladt a városközpont irányába, amikor a Rókusi körút kereszteződésénél egy szemből érkező és balra kanyarodó villamos elé hajtott. A sofőr - az elsődleges feltételezések szerint - tilos jelzésen akart áthaladni. A villamos vezetője vészfékezett ugyan, de a szerelvényt már nem bírta megállítani, nekihajtott a hűtőkamion félpótkocsijának. Az ütközéstől a kamion kidöntötte a gyalogosvédő korlátot, egy fát, majd egy kollégium előtti járdaszakaszra borulva egy beton tartóoszlopnak csapódott. A sofőrje - egy középkorú osztrák férfi - kirepült a fülkéből és súlyosan megsérült. A villamos a végállomásról a remiszbe tartott, így nem voltak rajta utasok, a szerelvényt vezető nő pedig szerencsére csak könnyebben sérült meg. A tűzoltók darut irányítottak a helyszínre, hogy megemeljék a kamiont, nem tudni ugyanis, hogy borulás közben volt-e gyalogos a járdán, akit netán maga alá temetett. A villamosk özlekedés ezen a szakaszon megbénult, a közúti forgalom pedig fél pályán halad a helyszínen. A baleset pontos körülményeit még vizsgálják a rendőrök.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?