Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Betörők vitték a csempészett cigarettát

2004.07.13. 14:40
Elfogta a rendőrség azt a három embert, akik a gyanú szerint nagy mennyiségű cigarettát loptak el egy feltehetőleg illegális lerakatból Mátészalkán. A szatmári város kapitányságára még vasárnap jelentették be, hogy egy négyfős társaság feltörte egy asszony garázsát. A 48 éves asszony elmondása szerint négy férfi jelent meg a mátészalkai lakásánál, és a garázsa kulcsát követelték tőle. Az asszony közölte velük, hogy a kulcsot nem tudja odaadni, mivel a garázst egy ukrán férfi bérli tőle. Ekkor a hivatlan látogatók megbontották a garázs funérlemezből készült oldalfalát, bementek a helyiségbe és nagy mennyiségű cigarettát hoztak ki onnan. A cigarettákat felpakolták egy utánfutóra, majd távoztak.

A helyszíni szemle során a rendőrök nagy mennyiségű zárjegy nélküli, feltehetőleg csempészett, külföldi eredetű cigarettára bukkantak a garázsban. Emiatt kihívták a helyi vámosokat is, akik 1870 karton cigarettát foglaltak le a garázsban. A tolvajok után indított nyomozás szálai ugyanakkor Pusztadobosra vezettek, ahol egy lakásban 539 karton cigarettát találtak, sőt ráleltek a bűncselekményhez használt utánfutóra is. Ezeket a nyomozók lefoglalták, majd a településen elfogták a kvartett három - nyírmadai és fehérgyarmati - tagját is, akiket gyanúsítottként hallgattak ki. Egyikük beismerte a bűncselekményt és megnevezte a társait is. A negyedik férfi adatainak megállapítása jelenleg folyamatban van.