Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Pusztító árvíz Japánban

MTI
2004.07.14. 07:25
Legkevesebb öt személy vesztette életét szerda reggelig a legnagyobb japán sziget, Honsú nyugati partvidékét két napja sújtó esőzésekben és a nyomukban fellépő áradásokban - közölték a helyi hatóságok. Niigata és Fukusima prefektúrák területén számos települést öntött el a víz, és a helyszínen készült televíziós felvételek azt mutatják, hogy a lakosok türelmesen várakoznak házaik tetején a mentőalakulatokra, miközben az áradás hömpölyög az utcákon és köztereken gépkocsikat magával sodorva. Eddig 18 ezer család kényszerült otthona elhagyására.

A meteorológiai előrejelzések felhívták a figyelmet arra, hogy szerda reggel ugyan elállt az eső, de az előrejelzések szerint a nap folyamán ismét nagy mennyiségű csapadék várható. A helyi hatóságok kérték a hadsereg segítségét is, a katonák helikopterekkel sietnek a bajba jutottak kimentésére.