Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Állatkínzásért felelhetnek az ürgeöntők

2004.07.15. 19:10
"Állatkínzás és lopás miatt is eljárás indult azzal a családdal szemben, amelynek tagjait ürgeöntésen érték tetten Dunaújváros közelében. A védett kisállatokra vadászó sárkeresztúri családot csütörtökön délelőtt érte tetten két mezőőr a Fejér megyei város határában, a mélykúti tehenészeti telepen. A család tagjai az ürgelyukakat kiöntve fogták el az állatokat, s még élő állapotban, drótra felkötve kívánták begyűjteni azokat. A mezőőrök azonnal értesítették a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságot és a járőrök kiérkezéséig visszatartották a három felnőttet és a társaságukban lévő gyereket.

A járőrök a család mindegyik tagját előállították a városi kapitányságra, ahol állatkínzás és lopás megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult velük szemben. A 42 éves, büntetett előéletű apa, a 41 éves anya, 20 éves vejük és 17 éves fiuk kihallgatásuk alkalmával elmondták, hogy fogyasztási célból kívánták begyűjteni a védett rágcsálókat. Az állkapcsukon keresztül drótra felfűzött 15 állatot - melyek eszmei értéke darabonbként tízezer forint - a mezőőrök szabadon engedték. Fejér megyében az állatvédelmi törvény életbelépése óta ez már a negyedik eset, hogy állatkínzás miatt indul büntetőeljárás. A bűncselekmény elkövetői akár két évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethetők.