Zelma, Rajmund
-5 °C
-1 °C

Közlekedési káosztól tartanak Németországban

MTI
2004.07.16. 20:57
Baleset miatt napokig lezárnak egy fontos autópálya-szakaszt a németországi Braunschweig közelében, közölte pénteken a rendőrség. A Berlint Hannoverrel összekötő A2-es autópálya braunschweigi szakaszát Berlin irányába azért tartják zárva a hét végén, mert életveszélyesnek bizonyulhat, beomlással fenyegethet az autópálya fölött átvezető egyik híd.

A híd közlekedési baleset miatt sérült meg. A híd alatt egy gumival és más áruval megrakott kamion letért az útról, legyalulta az utat szegélyező korlátot, bedöntötte a zajcsökkentő falat, majd lángba borult. A kamion sofőrje és társa még időben kimenekült a vezetőfülkéből, ám a hídról a nagy hő miatt darabokban elkezdett hullani a beton. A kamionsofőr és társa súlyos, de nem életveszélyes sérülést szenvedett. Meghalt ugyanakkor egy 57 éves autós, aki lakókocsijával együtt belerohant az autópálya-felügyelet egyik járművébe. Az autós biztonsági öv nélkül vezetett.

Az A2-es Németország egyik legfontosabb kelet-nyugati közlekedési ütőere, a mostani baleset helyszínén naponta 90 ezer jármű robog át. Mivel sokan ezen a hét végén kezdik meg nyári szabadságukat, közlekedési káosztól tartanak.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!