Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Közlekedési káosztól tartanak Németországban

MTI
2004.07.16. 20:57
Baleset miatt napokig lezárnak egy fontos autópálya-szakaszt a németországi Braunschweig közelében, közölte pénteken a rendőrség. A Berlint Hannoverrel összekötő A2-es autópálya braunschweigi szakaszát Berlin irányába azért tartják zárva a hét végén, mert életveszélyesnek bizonyulhat, beomlással fenyegethet az autópálya fölött átvezető egyik híd.

A híd közlekedési baleset miatt sérült meg. A híd alatt egy gumival és más áruval megrakott kamion letért az útról, legyalulta az utat szegélyező korlátot, bedöntötte a zajcsökkentő falat, majd lángba borult. A kamion sofőrje és társa még időben kimenekült a vezetőfülkéből, ám a hídról a nagy hő miatt darabokban elkezdett hullani a beton. A kamionsofőr és társa súlyos, de nem életveszélyes sérülést szenvedett. Meghalt ugyanakkor egy 57 éves autós, aki lakókocsijával együtt belerohant az autópálya-felügyelet egyik járművébe. Az autós biztonsági öv nélkül vezetett.

Az A2-es Németország egyik legfontosabb kelet-nyugati közlekedési ütőere, a mostani baleset helyszínén naponta 90 ezer jármű robog át. Mivel sokan ezen a hét végén kezdik meg nyári szabadságukat, közlekedési káosztól tartanak.