Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hatalmas károkat okozott a németországi ítéletidő

MTI
2004.07.19. 12:24
Több millió euróra rúg azoknak a károknak az összege, amelyeket a vasárnap esti ítéletidő okozott Németország északi tartományaiban. A kiadós villámlással kísért zivatar a legjobban Duisburgot sújtotta. A Rajna menti iparvároson tornádó söpört végig, amely hatalmas pusztítást végzett. A forgószél leszaggatta házak tetőcserepeit, fákat tépett ki gyökerestől vagy tört derékba. A lezúduló csapadékmennyiség következtében sok pince került víz alá, a tűzoltók egész éjszaka dolgoztak a szennyes áradat kiszivattyúzásán.

Duisburg környékén több út vált járhatatlanná a rájuk zuhant fáktól. A vasúti forgalomban is jelentős fennakadásokat okozott a zivatar. Számtalan helyiérdekű és távolsági vonatjáratot kellett törölni, mert a pályatest járhatatlanná vált a kidőlt fák, illetve a lezúdult sárlavina miatt. Hannoverben is heves zivatar tombolt az éjjel. Alsó-Szászország tartományi székhelyén négyzetméterenként 25 liter eső esett, a hatalmas vízmennyiséggel nem tudott megbirkózni a csatornahálózat. A tűzoltóknak több tucat házhoz kellett kivonulniuk, hogy kiszivattyúzzák a pincékbe zúdult vizet.