Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Visszatérhetnek otthonaikba a gyömrőiek

MTI
2004.07.19. 00:02
Megrepedt egy vegyianyag-tartály egy gyömrői üzemben; mintegy 250 embert otthona elhagyására kért a katasztrófavédelem - mondta el hétfőn este Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője. A vegyi anyag az egészségre káros lehet - indokolta az intézkedést a szóvivő.

Dobson Tibor hangsúlyozta: egyelőre nem tudják, hogy a tartályból kifolyt anyag mennyire veszélyes, az üzemtől mintegy 200 méterre lévő 35 ház lakóit a biztonság kedvéért kérték meg a szakemberek, hogy hagyják el az épületeket.

A szóvivő elmondta: este értesítették a tűzoltóságot, hogy megrepedt az egy köbméteres tartály, amelynek tartalma részben kifolyt. A tűzoltók két fecskendővel hűteni kezdték a vegyi anyagot, ennek köszönhetően fokozatosan megszűnt a gázkiáramlás. A kitelepített lakók visszaköltöztetése a késő esti órákban megkezdődhetett.