Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Vatikán vizsgálja a St. Pölteni papi szemináriumban kirobbant botrányt

MTI
2004.07.20. 14:24
Az ausztriai Sankt Pölten papi szemináriumában kirobbant gyermekpornográfia ügyben a Vatikán kedden különleges vizsgálót nevezett ki. II. János Pál pápa azzal a feladattal bízta meg Klaus Küngöt, az ausztriai Feldkirch püspökét, hogy egy apostoli látogatás keretében mérje fel a papi szemináriumban történteket. A vizsgálatot követően pedig számoljon be az ott tapasztaltakról a Vatikánnak.

Ausztriában egyre erősödnek a papi szeminárium felügyeletével megbízott Kurt Krenn püspök lemondását sürgető követelések azt követően, hogy a hatóságok 40 ezer pornóképet és számtalan videót foglaltak le. A Vatikán eddig csupán egysoros közleményt adott ki és nem kommentálta az esetet, amely nagyon kínos a Szentszék és az egyház számára a többségében római katolikusok lakta Ausztriában.