Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Gyerekeket raboltak ki az álrendőrök

2004.07.28. 15:09
Vádemelési javaslattal zárta le a nyomozást a rendőrség annak a férfinak az ügyében, aki magát rendőrnek kiadva gyerekeket rabolt ki a fővárosban. A férfit a rendőrség több rendbeli rablással, rablási kísérlettel, lopással és személyi szabadság megsértésével gyanúsítja, szerepel ugyanakkor a bűnlajstromán egy rendbeli közokirat-hamisítás is.

A gyanúsítottnak volt társa is. A párosnak összesen 36 gyerek esett áldozatul, káruk megközelítette az egymillió forintot. A telefonok egy része a nyomozás során előkerült, így azokat a sértettek visszakapták. A nyomozás eddigi adatai szerint a férfi 2003. szeptemberében, eleinte egyedül, majd társával együtt rendszeresen támadott meg és rabolt ki iskolás fiatalokat. Ehhez egy Police feliratú igazolványt is beszerzett, mellyel rendőrnek adta ki magát, és "igazoltatta" a diákokat.