Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Újszülöttekkel kereskedett az olasz bűnbanda

MTI
2004.07.31. 18:44
Újszülöttekkel kereskedő bűnbandát lepleztek le olasz nyomozók - közölte szombaton az olasz rendőrség. A bűnbanda nehéz anyagi helyzetben levő, várandós bolgár nőknek ajánlotta fel, hogy megveszi születendő gyermeküket. a A fiúgyermekekért tízezer, a lányokért ötezret eurót kínáltak.

Ha létrejött az alku, a terhesség utolsó időszakában turistavízummal Olaszországba utaztatták a kismamát. A bolgár anyák egy Milánóhoz közeli közkórházban világra hozták gyermeküket, s rögtön a kórházból való távozás után átadták az újszülöttet a gyermekkereskedőknek. Azok átlagosan 17 ezer euróért továbbadták az élő "portékát" olaszországi "vevőknek".

Az olasz hatóságok hat embert vettek őrizetbe az üggyel kapcsolatban, köztük egy bolgár anyát, aki pénzzé tette tulajdon gyermekét. Az eladott csöppségek közül eddig csupán kettő sorsát tudták felderíteni az olasz bűnüldözők.