Hazatért a megfélemlített vállalkozó

2004.08.26. 20:24
Hazatért otthonába az a több, mint két hete rejtőzködő, ismert izsáki vállalkozó, aki úgy vélte egy haragosa meg akarja öletni. A rendőrség egy névtelen bejelentés alapján vette őrizetbe csütörtök délelőtt Kecskeméten azt a vállalkozót, aki állítólag meg akarta öletni a az izsáki férfit. Azonban az előzőleg felbérelt ukrán, majd a szerb bérgyilkosok eltűntek a pénzzel.

A rendőrök éppen akkor csaptak le, mikor egy parkolóban tíz millió forintért felakarta bérelni egy falubelijét a másik vállalkozó megölésére. A bérgyilkos jelöltet tanúként hallgatta ki a rendőrség, aki elmondta, hogy többször látott pisztolyt megbízójánál és tudomása szerint, azzal többször megfenyegetett egy izsáki lakost. A rendőrség házkutatást tartott mindkét férfinál, aminek gyorsan híre ment a faluban. Valószínűleg, ekkor hívta fel valaki, az önkéntes száműzetésbe vonult vállalkozót, aki a rendőrségtől kért megerősítést a hírről. A miután a rendőrök megnyugtatták a vállalkozót, visszatért otthonába.

Az elfogott vállalkozó ellen a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói emberölés előkészülete, valamint visszaélés lőfegyverrel bűntett elkövetésének gyanúja miatt indítottak nyomozást.