Kényszerleszállás Ferihegyen

MTI
2004.08.30. 00:06
Kényszerleszállást hajtott végre Ferihegyen az Air France Párizsból Isztambulba tartó járata hétfőn este - tájékoztatta az MTI-t az ORFK Rendészeti Biztonsági Szolgálatának szóvivője.

A gép 82 utassal és öt főnyi személyzettel azért szállt le Ferihegyen, mert a füstjelző működésbe lépett - közölte Gálik Viktória. Hozzátette: jelenleg a reptér műszaki munkatársai vizsgálják át a gépet, amelyen tüzet nem észleltek. Mint mondta, a vizsgálat mintegy fél-háromnegyed órát vesz várhatóan igénybe, amely után a gép feltehetően tovább folytathatja útját Isztambul felé.

Az átvizsgálás során nem találtak tüzet azon a francia repülőgépen, amely hétfőn este azért szállt le Ferihegyen, mert működésbe lépett a füstjelzője - tájékoztatta az MTI-t az ORFK Rendészeti Biztonsági Szolgálatának szóvivője.

Az utasokért a hajnali órákban az Air France kisegítő járatot küld, az viszi tovább őket Isztambulba, a repülőgépet pedig, amely Ferihegyen vesztegel, kedden világosban még egyszer átvizsgálják, s csak utána engedik felszállni - közölte Gálik Viktória.