Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Három év börtön emberrablás tervezéséért

2004.09.08. 11:39
Börtönbüntetésre ítélték egy emberrablásra készülő banda négy tagját Szegeden. A férfiak 2000 nyarán megállapodtak, hogy elrabolják egy nagy szegedi építőipari cég tulajdonosát. A KÉSZ Kft. vezetőjét fegyverrel kényszerítették volna, hogy gépkocsijával egy elhagyatott tanyára hajtson. Úgy tervezték, hogy az elrabolt vállalkozóért százmillió forintos váltságdíjat követelnek. A banda egyik tagja azonban ötszázezer forintért tájékoztatta szándékukról az áldozatot.

A cégvezető a rendőrökhöz fordult, akik elfogták a bűnözőket. A szegedi ítélőtábla keddi, jogerős ítéletében a csoportot emberrablás előkészületében és fegyvercsempészetben találta bűnösnek. Az 51 éves, horvát állampolgárságú elsőrendű vádlottat három év két hónapi, az ügy másod-, harmad- és negyedrendű vádlottját kisebb, letöltendő börtönbüntetésre ítélték. A tervet leleplező ötödrendű vádlott ellen az eljárást megszüntették.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?