Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ámokfutó brit milliomosokat fogtak el francia utakon

euractiv.hu
2004.09.22. 10:01
Brit milliomosok illegális hétvégi autóversenyének vetett véget a francia rendőrség. Mintegy hatvan sportkocsi tulajdonosaitól kobozták el jogosítványukat. A britek a megengedett maximális sebességet messze meghaladva, több mint kétszázzal száguldoztak a francia autópályákon.

A társaság egy részének állítólag sikerült megúsznia a rendőrségi ellenőrzést. A rendőrök egyike elmondta, hogy a drága járművek - főleg Ferrarik, Porschék, Bentley-k és Lamborghinik - a Csatornán való átkelést követően végigversenyezték az utat Párizsig.

A brit sportkocsi-tulajdonosok előszeretettel próbálgatják nagy teljesítményű járműveik képességeit a jó minőségű francia autósztrádákon. Tavaly brit milliomosokból és hírességekből álló csoport szelte át Franciaországot és Spanyolországot, a Gumball Rally-nak nevezett autóverseny résztvevőiként.