Illegális veszélyes hulladék Tatabányán

MTI
2004.09.23. 16:13
Ismeretlen telefonáló értesítette a tatabányai városi rendőrkapitányságot, hogy egy használaton kívüli telephelyen illegális veszélyes hulladékot helyeztek el - közölte csütörtökön az MTI-vel a tatabányai önkormányzat környezetvédelmi referense. Laky Ferenc elmondta: a szerdai telefonos bejelentés nyomán megállapították, hogy 144 darab, egyenként 120-150 literes műanyag hordót helyeztek el egy robbantástechnikával foglalkozó kft. használaton kívüli telephelyén.

Az edényekben festékiszap, oldószer és színező anyagok vannak, ugyanúgy, mint a Tatán illegálisan elhelyezett, múlt pénteken megtalált hulladék esetében.

Környezetszennyezéstől egyelőre nem kell tartani, a hordók nem szivárognak - hangsúlyozta a referens. Mivel azonban az anyag veszélyesnek minősül, és Tatabánya ezen részén sok az illegális fémhulladékgyűjtő, a megelőzés miatt a területet a telektulajdonos vállalkozásnak őriztetnie kell, erre jegyzői határozat készül - tette hozzá Laky Ferenc. A szakember elmondta, hogy a 144 hordó ártalmatlanítási költsége százmillió forintos nagyságrendű.