Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Letöltendő börtönt kapott a besurranó

2004.09.24. 13:50
Gyorsított eljárásban ítélte letöltendő börtönbüntetésre a bíróság azt a férfit, aki a gyanú szerint több lakásba is besurrant az elmúlt hetekben Gödöllőn. A rendőrségre szeptember folyamán több besurranásos lopásról is bejelentést tettek a Pest megyei városból. Az elkövető minden esetben a nyitott bejárati vagy erkélyajtón át jutott a házba, ahol mindössze néhány percet tartózkodott. Ezalatt összeszedte az elöl hagyott értékeket, majd viharos gyorsasággal távozott.

A nyomozók a napokban, lakossági bejelentés alapján jutottak az elkövetők - két helybéli férfi - nyomára. A gyanúsítottak több bűncselekmény elkövetését is beismerték, és az ellopott tárgyak is megkerültek. A rendőrség gyorsított eljárást kezdeményezett a duó ügyében, s ennek eredményeként már ítélet is született. Az elkövetők egyike így négy hónap letöltendő börtönbüntetést kapott, míg társa két hónap börtönt, melynek végrehajtását két évre felfüggesztették. A letöltendő szabadságvesztésre ítélt férfi ellen egyébként jelenleg is több eljárás van folyamatban, ugyancsak vagyon elleni bűncselekmények miatt.