Árpád
-2 °C
4 °C

Rendőrségi nyomozás indult Szelevény polgármestere ellen

MTI
2004.09.29. 16:06
A rendőrség nyomozást indított Gálos László, Szelevény polgármestere ellen hűtlen kezelés bűntettének alapos gyanúja miatt - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója szerdán az MTI-vel. A polgármester ellen a helyi képviselő-testület néhány tagja tett feljelentést a rendőrségen - mondta Molnár András ezredes.

Szelevény képviselő-testülete szeptemberi soron kívüli ülésén határozott arról, hogy feljelenti a település polgármesterét, Gálos Lászlót, mivel a grémium szerint az elöljáró sorozatosan törvénysértéseket követett el. A nyolctagú testületből öt képviselő szavazta meg a feljelentésről szóló határozatot. Szavazásukat befolyásolhatta, hogy nem sokkal a testületi ülés előtt, a képviselők egy olyan levelet kaptak, amelyhez a polgármester által a képviselők tudta és beleegyezése nélkül hozott anyagi vonatkozású döntésekről mellékeltek iratokat.

Gálos László ellen már folyik egy büntetőper az Állami Számvevőszék feljelentésének nyomán, ebben többek között okirat-hamisítás, csalás és sikkasztás ellene a vád.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?