Magyar hajléktalan holttestét találták meg Ostiában

2009.02.13. 13:44

Holtan találtak egy magyar hajléktalant a napokban az olaszországi Ostiában. Az utóbbi hat nap folyamán összesen négy hajléktalan holttestére bukkantak Rómának ebben a tengerparti elővárosában; a másik három hajléktalan is bevándorló volt, mind lengyel állampolgárok - közölte az Il Messaggero internetes portálja.

Mind a négy elhunyt hajléktalan 40 és 50 év közötti volt, Ostia és Dragoncello (szintén Róma elővárosa) között éltek az utóbbi időkben. Az e heti hideghullám vált végzetessé a nélkülözéstől és kezeletlen betegségektől legyengült emberek számára. A magyar hajléktalannal tüdőgyulladás végzett. A Grassi nevű ostiai kórház halottasházába vitték a holttesteket, arra várva, hogy a Szent Egyed katolikus közösség, amely igyekszik gondját viselni a hajléktalanoknak, megszervezze a temetésüket.

Ismerősei "magyar orvosnak" nevezték a magyar hajléktalant, aki a jelentés szerint jól beszélt olaszul, és sokszor elmondta barátainak, hogy diplomás, még kiutazása előtt, Magyarországon szerezte diplomáját; innen származott ragadványneve.