János, Pál
20 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Enyhe ítéletek várhatók a kecskeméti szemétperben

2009.04.27. 15:14

A németországi importszemét-ügyben csak Halász István, Kunbaja polgármesterére kért végrehajtandó szabadságvesztést vádbeszédében az ügyész, emellett a 19 vádlottból 2 ember felmentését javasolta, 13 esetben pénzbüntetést kért, míg 3 vádlott felfüggesztett szabadságvesztését kérte a bíróságtól a Kecskeméten zajló büntetőperben. A polgármester a tárgyalás alatt végig ártatlannak vallotta magát.

2006 végén mintegy 3500-4200 tonna bálázott háztartási hulladék került Németországból Magyarországra. Az ügyészség 19 embert állított tavaly nyáron bíróság elé, a hosszadalmas tárgyalássorozatban pedig kiderült, hogy a bálák nem számítottak veszélyes hulladéknak - ez jócskán csökkentette a várható büntetési tételeket.

A büntetőpert szerdán a védőbeszédekkel folytatják a Kecskeméti Városi Bíróságon. Ítélet legkorábban május elején várható.