Nem mulasztottak a tatabányai fogda rendőrei

2009.05.27. 11:20

Nem mulasztottak a rendőrök, amikor öngyilkos lett egy őrizetben lévő fiatalember május közepén a tatabányai rendőrség fogdájában - ezt állapította meg a most lezárult vizsgálat. Az öngyilkosság még május 12-én történt. Egy 21 éves fiatalember lepedővel felakasztotta magát. A férfit azzal gyanúsították, hogy társaival együtt hétvégi házakat tört fel. A vizsgálat eredményéről szerdán adott tájékoztatást a tatabányai rendőrség.

Semmi nem utalt arra, hogy öngyilkosságra készül a férfi, másnap lett volna a tárgyalás az előzetes letartóztatásáról. Tettéért, ha a bíróság is elítéli, legfeljebb öt év börtönbüntetést kaphatott volna. A fiatalember fogkrémmel búcsúüzenetet is hagyott a cella falán, de öngyilkosságának oka ebből sem derült ki.

A rendőrkapitányság vezetője a tragikus esetet rendkívüli eseményként kezelte, és azonnal elrendelte a vizsgálatot. "A minden részletre kiterjedő vizsgálat során olyan körülményt megállapítani nem lehetett, amely ok-okozati összefüggést mutatna a szolgálatot teljesítő állomány tevékenysége vagy mulasztása, valamint a fogva tartott által végrehajtott öngyilkosság között" - közölte a Tatabányai Rendőrkapitányság.