Ismét raboltak a Rózsaszín Párducok

2009.05.30. 19:15

Csaknem hatmillió euró, azaz átszámítva körülbelül egymilliárd 700 millió forint értékű ékszert vittek el fegyveres rablók szombaton a névadó által 1860-an alapított párizsi luxus üzletházból, a Chopard-ból, amely a Place Vendome-on található. Az elegáns Ritz szállóhoz közeli üzletben kora délután jelentek meg a bűnözők - közölte a francia főváros rendőrsége, de részletekkel nem szolgáltak, így azt sem tudni, hogy eldördültek-e lövések, vagy bántottak-e valakit a rablók.

A Chopard különlegesen drága órákat és éksereket készít dúsgazdagoknak, hírességeknek, gyakran megrendelésre. A cégnek vannak üzletei a világ legtöbb fővárosában.

Legutóbb tavaly decemberben volt nagy rablás Párizsban. Akkor rekordértékben, 100 millió dollárt (több mint 20 milliárd forintot) érő ékszereket vittek el a bűnözők a Harry Winston butikból, az elegáns Avenue Montaigne-ról, amely a Champs-Elysees-nál található. A rendőrség az gyanítja, hogy a decemberi és a mostani rablást egy nemzetközi banda követte el, amely a Rózsaszín Párducok néven ismert.