Fegyverrel buktak le Záhonynál és Ártándnál

2009.06.27. 11:17 Módosítva: 2009.06.27. 11:18

Záhonynál csütörtökön egy ukrán, Ártándnál pedig pénteken egy olasz férfitől foglaltak le éles pisztolyokat, közölte szombaton a Vám- és Pénzügyőrség Regionális Parancsnoksága.

Záhonyban egy ukrán állampolgár akart fegyverrel belépni Magyarországra. A középkorú férfi autóval érkezett a vámvizsgálatra. A járművet a pénzügyőrök átvizsgálták, és az első ülések közötti könyöklő rekeszben egy lőszerrel betárazott 9mm-es PA típusú pisztolyt találtak.

Másnap Ártándon egy olasz lakóautó sofőrje viselkedett feltűnően idegesen, ezért a pénzügyőrök röntgennel átvilágították a lakóautóját. A kép elemzésekor a vámosok észrevették, hogy az egyik oldalsó tároló rekeszben egy pisztoly van elrejtve. Kiderült, hogy a sofőr 6 darab éles lőszerrel betárazott 9mm-es Sauer Six típusú pisztolyt, és további 6 darab lőszert rejtett el a rekeszben.

A vám- és pénzügyőrség munkatársai mindkét esetben lefoglalták a fegyvereket és a lőszereket. A két külföldi állampolgár ellen lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés miatt indítottak eljárást.