Agyműtétre hivatkozva csaltak ki félmilliót

2009.07.22. 16:27

Egy váratlan agyműtét kórházi költségére hivatkozva több mint félmillió forintot csaltak ki egy idős embertől Jászapátiban; az ígéret arról szólt, hogy a kölcsönkért pénzt dollárban adják vissza, de a sértett bankók helyett kartonpapírt kapott - közölte a rendőrség.

Egy helybéli kedd délután bejelentést tett a jászapáti rendőrőrsön, ahol elmondta: délelőtt sétált az utcán, amikor egy autóból két, számára ismeretlen ember kiszállt, odament hozzá és a kórházat kereste.

Az ismeretlenek az idős férfinak vállalkozóként mutatkoztak be, és elmondták neki, hogy egyik sofőrjük agyvérzést kapott. A beteget már megműtötték, ennek ára 510 ezer forint, amit szeretnének tőle délutánig kölcsönkérni. Az idős férfi bement velük a bankba, felvette és átadta a kért összeget.

A két ismeretlen azt ígérte, hogy dollárban hozzák meg a tartozást. A megbeszélt időpontban egy táskát át is adtak a sértettnek, majd távoztak. Az idős férfi csak ezt követően nyitotta ki a táskát, amelyben dollár helyett kartonpapírt talált.