Beleégett a kamion alváza az M7-esbe

2009.07.31. 13:39 Módosítva: 2009.07.31. 15:41
Egy horvát és egy román kamion lángolt az M7-esen, miután a horvát jármű belerohant a románba. Az M7-es súlyosan megrongálódott, így a műszaki mentésnek hiába van már vége, egész hétvégén forgalomkorlátozásra kell számítani Zalakomárnál.

Péntek hajnalban az M7-es autópályán Zalakomár közelében összeütközött és kigyulladt két kamion, az egyik alváza pedig szabályosan beleégett az úttest burkolatába. A baleset miatt Zalakomárnál elrendelt útlezárást már feloldották, mindkét irányban járható az M7-es, de egész hétvégén forgalomkorlátozásokra kell számítani.

Budapest felé jelenleg is csak egy sávon lehet haladni mintegy 200 méteren keresztül. A Nagykanizsa felé vezető oldalon, ami szintén megsérült, mivel az egyik kamion pótkocsija átszakította a korlátot, már korábban feloldották a teljes útzárt, de egy rövid szakaszon le van zárva a belső sáv. Mindkét irányban 60 kilométer/órás sebességkorlátozást rendeltek el.

D  VG20090731007

A tűz komoly károkat okozott az úttestben, a burkolat sérülésének mértékét szakértők fogják megállapítani.

A péntek reggeli információkkal ellentétben nem két román, hanem egy román és egy horvát kamion ütközött hajnali öt óra előtt a főváros felé vezető oldalon.

D  VG20090731003

Az elsődleges adatok szerint az ütközés akkor történt, amikor a korábban az út szélén álló román kamion elindult. A két sofőr nem sérült meg, azonban a bálás papírokat szállító horvát és az öntvényeket szállító román kamion hamar lángra kapott a tartályokban lévő üzemanyaggal együtt. A román sofőr a rendőrség feltételezése szerint alkoholt fogyaszthatott.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport