Kerekes széket akartak ellopni Szegeden

2009.08.24. 11:26 Módosítva: 2009.08.24. 11:32
Három fiatal vasat szeretett volna leadni a színesfémtelepen, ehhez kerestek szállítóeszközt.

Egy elektromos kerekes széket próbált ellopni három szegedi fiatal vasárnap délután. A lelakatolt kerekes széket tulajdonosa hagyta a ház előtt, ugyanis a ház felújítása miatt nem tudta azt bevinni a lakásba. Az arra járó fiataloknak megtetszett a szék, és elhatározták, hogy kölcsönveszik azt, letörték az indítóját, és a vezetékeket összekötve beindították a járművet.

Erre azonban több lakó is felfigyelt, akik értesítették a tulajdonost, majd a rendőrséget, és kiérkezésükig feltartóztatták a tolvajokat.

A helyszínre érkező járőröknek a fiatalok azt mondták, hogy eszük ágában sem volt ellopni a széket, csak ki akarták próbálni, és amúgy is azt hitték, hogy valaki kidobta azt.

Később a fiatalok azt vallották a rendőrségen, hogy vasat szerettek volna leadni a színesfémfelvásárló-telepen, és ehhez kerestek valamilyen szállítóeszközt, ezek után találtak rá a kerekesszékre.

A három fiatal közül a 12 éves fiú életkora miatt nem büntethető, 14 és 15 éves társa ellen azonban a Szegedi Rendőrkapitányság lopás megalapozott gyanúja miatt indított eljárást.