Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Jakutföldön lezuhant egy orosz belügyi repülőgép

2009.11.01. 08:31
Lezuhant az orosz belügyminisztérium egyik repülőgépe az oroszországi Jakutföldön, a balesetben a legénység 11 tagja életét vesztette - közölte vasárnap hajnalban a rendkívüli helyzetek minisztériumának helyi kirendeltsége.

Az Il-76 típusú teherszállító repülőgép a jakutszki Mirnij repülőtérről indult Irkutszk városába. A gép egyelőre tisztázatlan okokból a felszállás után kilenc perccel lezuhant és meggyulladt. A gép helyi idő szerint éjfél után két órával lakatlan területre esett, a repülőtértől közel három kilométerre.

A gép fedélzetén a héttagú legénység, illetve a négytagú váltószemélyzet volt, mindnyájan szörnyethaltak. Az áldozatok holttestét megtalálták a roncsok között, a gép fekete dobodáz még keresik.

Egy hónap alatt ez a második baleset Il-76-os géppel. Október 8-án egy ugyanilyen gép egyik hajtóműve szakadt le, de a pilóták biztonságban le tudták tenni a járművet. A baleset után egy ideig nem repülhettek az Il-76-ok, amelyek az orosz légierő szállítókapacitásának a magvát képezik.