Jakutföldön lezuhant egy orosz belügyi repülőgép

2009.11.01. 08:31
Lezuhant az orosz belügyminisztérium egyik repülőgépe az oroszországi Jakutföldön, a balesetben a legénység 11 tagja életét vesztette - közölte vasárnap hajnalban a rendkívüli helyzetek minisztériumának helyi kirendeltsége.

Az Il-76 típusú teherszállító repülőgép a jakutszki Mirnij repülőtérről indult Irkutszk városába. A gép egyelőre tisztázatlan okokból a felszállás után kilenc perccel lezuhant és meggyulladt. A gép helyi idő szerint éjfél után két órával lakatlan területre esett, a repülőtértől közel három kilométerre.

A gép fedélzetén a héttagú legénység, illetve a négytagú váltószemélyzet volt, mindnyájan szörnyethaltak. Az áldozatok holttestét megtalálták a roncsok között, a gép fekete dobodáz még keresik.

Egy hónap alatt ez a második baleset Il-76-os géppel. Október 8-án egy ugyanilyen gép egyik hajtóműve szakadt le, de a pilóták biztonságban le tudták tenni a járművet. A baleset után egy ideig nem repülhettek az Il-76-ok, amelyek az orosz légierő szállítókapacitásának a magvát képezik.