Erzsébet
1 °C
4 °C

Meghalt egy munkás az épülő M6-on

2009.11.19. 08:50 Módosítva: 2009-11-19 13:29:19
Meghalt egy munkás az M6/M60-as autópálya építésénél Bátaszéknél szerdán, a férfit egy markoló egy tehergépkocsi oldalához szorította. A rendőrség foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés gyanújával indított nyomozást.

A baleset a Bátaszék és Véménd között épülő alagútban történt, ahol egy teherautóról markológéppel rakták le az aszfaltot. A markológép vezetője nem vette észre, hogy a jármű platóján a teherautó sofőrje dolgozik, és a markolókanállal a gépkocsi oldalához nyomta  - tájékoztatott Farkas Kinga rendőrségi sajtóreferens.

A mentők a pécsi kórházba szállították a 43 éves kiskunfélegyházai férfit, aki a szállítás közben, Mohács térségében életét vesztette. A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés gyanújával indított nyomozást.

A kivitelező Mecsek Autópálya Koncessziós (MAK) Zrt. annyit közölt, hogy a középkorú magyar építőmunkás aszfaltozási munkák közben sérült meg, egy teherautó platóját tisztították meg egy másik munkagéppel, amikor a baleset történt, a férfi kórházba szállítás közben meghalt. A MAK Zrt. közlése szerint további információk a munkaügyi és a rendőrségi vizsgálat lezárultával várhatóak.

Az épülő M6-os autópálya Szekszárd-bólyi szakaszán ez az ötödik halálos munkahelyi baleset. 2009. áprilisban munkagépek nyomtak agyon egy férfit, 2008-ban egy munkás áramütést szenvedett, egy másik közlekedési baleset áldozata lett, egy dolgozó pedig földomlás következtében vesztette életét.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?