Meghalt egy munkás az épülő M6-on

2009.11.19. 08:50 Módosítva: 2009.11.19. 13:29
Meghalt egy munkás az M6/M60-as autópálya építésénél Bátaszéknél szerdán, a férfit egy markoló egy tehergépkocsi oldalához szorította. A rendőrség foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés gyanújával indított nyomozást.

A baleset a Bátaszék és Véménd között épülő alagútban történt, ahol egy teherautóról markológéppel rakták le az aszfaltot. A markológép vezetője nem vette észre, hogy a jármű platóján a teherautó sofőrje dolgozik, és a markolókanállal a gépkocsi oldalához nyomta  - tájékoztatott Farkas Kinga rendőrségi sajtóreferens.

A mentők a pécsi kórházba szállították a 43 éves kiskunfélegyházai férfit, aki a szállítás közben, Mohács térségében életét vesztette. A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés gyanújával indított nyomozást.

A kivitelező Mecsek Autópálya Koncessziós (MAK) Zrt. annyit közölt, hogy a középkorú magyar építőmunkás aszfaltozási munkák közben sérült meg, egy teherautó platóját tisztították meg egy másik munkagéppel, amikor a baleset történt, a férfi kórházba szállítás közben meghalt. A MAK Zrt. közlése szerint további információk a munkaügyi és a rendőrségi vizsgálat lezárultával várhatóak.

Az épülő M6-os autópálya Szekszárd-bólyi szakaszán ez az ötödik halálos munkahelyi baleset. 2009. áprilisban munkagépek nyomtak agyon egy férfit, 2008-ban egy munkás áramütést szenvedett, egy másik közlekedési baleset áldozata lett, egy dolgozó pedig földomlás következtében vesztette életét.