Hálaadásnapi vacsora családirtással

2009.11.27. 19:01 Módosítva: 2009.11.27. 19:05

Három nő és egy hatéves kislány meghalt egy floridai házban, ahol a családi hálaadási ünnepségen lövöldözni kezdett egy férfi, közölte pénteken az Associated Press amerikai hírügynökség a helyi rendőrségre hivatkozva.

A rendőrség elmondása szerint 17 családtag volt a floridai tengerparton található, Jupiter nevű kistelepülésen lévő házban, amikor riasztás érkezett a lövöldözésről, helyi idő szerint csütörtök este tíz órakor. A jupiteri rendőrség egyik tisztje elmondta, hogy az esettel kapcsolatban a dél-floridai rendőrség kutatást indított a 35 éves Paul Michael Merhige után. A rendőrség elmondása szerint a férfi nem büntetett előéletű.

A rendőrtiszt elmondása szerint a lövések mind a házban dördültek el. Az áldozatok között vannak Merhige ikertestvérei, a 33 éves Carla és Lisa, valamint egyik, 76 éves nagynénje. A hatéves Makayla Sitton az ágyában feküdt, amikor meglőtték. A rendőrség egyelőre nem tudja, hogy mi vezetett a családi lövöldözéshez.

A lövöldözésnek két sebesültje volt, egyiküket kórházban kezelik, míg a másikat, akit csak súrolt egy golyó, a helyszínen ellátták a kiérkező mentők.