Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hajókatasztrófa Kongóban

2009.11.28. 19:45

Elsüllyedt két egymáshoz rögzített bárka a Kongói Demokratikus Köztársaság nyugati részében, egy tavon, hetvenhárman meghaltak - közölte szombaton a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottsága.

A szervezet helyi képviseletének tájékoztatása szerint a baleset szerdán történt. Péntek estig 73 halottat számoltak össze, míg 276-an túlélték a tragédiát. Feltehető, hogy a Mai-Ndombe tavon elmerült hajótestek alatt további halottak lehetnek.

A tó 400 kilométerre északkeletre fekszik a fővárostól, Kinshasától. Az Okapi helyi rádióállomás arról számolt be, hogy a tragédiát egy erős széllökés okozta szerdán helyi idő szerint 20 óra körül. A bárkák egy fakitermelő cég tulajdonában voltak és rönköket szállítottak, a személyzet az embereket engedély nélkül vette a fedélzetre.