Összeütközött két komp a Níluson

2009.12.04. 20:39 Módosítva: 2009.12.04. 22:22

Összeütközött a Níluson két komp Egyiptomban, írja a Reuters. A hírügynökség információi szerint eddig három holttestet emeltek ki a vízből, és tíznél is többen épségben, hatan könnyebb sérülésekkel kijutottak a partra Rasíd város közelében. A mentőalakulatok folyamatosan kutatnak az eltűntek után.

Az első jelentések szerint mintegy nyolcvan ember eltűnt, de a mentési munkálatok előrehaladtával kiderült, hogy húsz körülire tehető az eltűntek száma.

Az egyik hajó egyelőre ismeretlen okok miatt hátulról ütközött neki a másiknak. Az elől haladó komp elsüllyedt, ezen harmincan utazhattak volna, de szemtanúk szerint hatvanan is felzsúfolódtak. A másik kompon nem tartózkodott utas, közölte Ahmed Zaki Abdin tartományi kormányzó.

Az évtized eddigi legsúlyosabb egyiptomi hajóbalesete 2006-ban volt, amikor a Vörös-tengeren süllyedt el egy komp, fedélzetén 1400 emberrel, akik közül 1034-en vízbefulladtak. A hajó tulajdonosát, egy parlamenti képviselőt az első fokú bíróság felmentette, de másodfokon hét év börtönre ítélték. Az egyiptomi közlekedési miniszter októberben lemondásra kényszerült, mert egy vasúti katasztrófában tizennyolcan meghaltak.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport