Pert nyert a bangkoki robbantásban megsérült légikísérő

2009.12.08. 11:25

Jár a táppénz a bíróság szerint annak a légiutas-kísérőnek, aki még 2006 szilveszterén Bangkokban sérült meg, egy robbantásos merényletben. Kovács Mariann súlyosan megsérült, ám a balesetét nem ismerte el munkabalesetnek a biztosító, közölte kedden Hegedűs Eszter, a nő ügyvédje.

Még 2006 decemberében történt Bangkokban egy robbantásos merénylet, amelyben többen meghaltak. A magyar légiutas-kísérő akkor súlyosan megsérült és maradandó egészségkárosodást szenvedett, a balesetet viszont a Közép-magyarországi Regionális Egészségbiztosítási nem ismerte el munkabalesetnek.

Kovács Mariann ezért indított pert, amelynek az első tárgyalási napja december 2-án volt. Jogerős ítélet született, amely szerint a robbantás munkabalesetnek minősül, ezért jár a táppénz a sérült nőnek. Hogy mennyi pénzt kap egyelőre nem tudni, ezt később állapítják meg, mondta Hegedűs Eszter, a nő ügyvédje.

A bíróság az egészségbiztosító megállapítását utasította el. A biztosító szerint ugyanis a baleset úgynevezett hazai bázistól távol, kiadott pihenőidőben, szilveszteri koccintás közben elszenvedett magánbaleset volt.

A 2006. decemberi merényletet az Al-Kaida iszlám terrorszervezetnek tulajdonítják, felelősséget azonban azóta sem vállalt érte egy szervezet sem.