Netes pedofilokra csaptak le

2009.12.10. 13:05

Két éven át tartó, összehangolt nyomozás eredményeként európai és kanadai rendőri szervek olyan hálózatot göngyölítettek fel, amelynek tagjai 19 országban, köztük Magyarországon gyermekek sérelmére követtek el szexuális bűncselekményeket az interneten, közölte csütörtökön a hágai székhelyű Europol.

A Typhon fedőnevű rendőri művelet során Ausztriában, Belgiumban, Bulgáriában, Dániában, Franciaországban, Hollandiában, Kanadában, Lengyelországban, Litvániában, Luxemburgban, Magyarországon, Máltán, Nagy-Britanniában, Németországban, Romániában,  Spanyolországban, Svájcban, Szlovákiában, valamint Szlovéniában tartottak házkutatást, és 115 személyt tartóztattak le. Akadnak köztük tanárok, illetve gondozók is, akik munkájuk folytán közeli kapcsolatban voltak gyermekekkel.

A vizsgálatot az osztrák nyomozók irányították: ők derítették fel a bűncselekmények elkövetéséhez segítséget nyújtó internetszolgáltatót, és a világhálón megszerzett adatokat megosztották az Europollal, az európai országok közötti rendőri együttműködés koordináló szervével. Az Europol által végzett elemzések alapján tudták letartóztatni az érintett országokban a beazonosítható elkövetőket.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport