Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Leomlott egy vályogház fala az eső miatt Zagyvarékason

2010.01.09. 16:23

Kidőlt egy földszintes lakóház hátsó fala szombaton délelőtt Zagyvarékason. A szolnoki tűzoltóság ügyeletére 10 órakor érkezett a bejelentés, amely szerint egy kidőlt fal leszakította egy zagyvarékasi lakóház gázvezetékét, ezért nagy erővel nagy mennyiségű gáz ömlik a szabadba. A megyeszékhelyről négy tűzoltóautót riasztottak az esethez. A tűzoltók biztosították a helyszínt úgy, hogy két vízsugárral szétoszlatták a gázt.

A gázszolgáltató szakemberei a szerelés ideje alatt a szomszéd épületeket kiürítették, de a lakók fél óra múlva visszatérhettek otthonaikba. Senki sem sérült meg,mert a fal leomlásakor üres volt a ház. Elsődleges megállapítások szerint az eső miatt a vályogból készült házfal alul átázott, emiatt omlott le. A kidőlt fal felett lévő tetőszerkezetet a tűzoltók a lakók segítségével, gerendákkal és deszkákkal alátámasztották.