Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Őrizetben két savas támadó Hongkonban

2010.01.14. 14:35

Őrizetbe vettek két férfit a Hongkongban a decemberi savas támadásokkal kapcsolatban, közölte csütörtökön a kínai város rendőrsége. A 23 és 28 éves férfiakat nem a legutóbbi, hanem a december 12-én történt merénylet miatt vették őrizetbe. A merénylet a Causeway Bay nevű városrészben történt, ahol a focirajongók a hongkongi futball-válogatott Japán elleni győzelmét ünnepelték az utcákon.

Savas palackot dobtak a járókelők közé, a támadásban öt nő és egy férfi szenvedett égési sérüléseket. A legsúlyosabb állapotban egy asszony volt, akinek az arcát és a mellkasát csaknem teljesen szétroncsolta a savas anyag, és testfelületének egyötöde megégett.

Január 9-én egy újabb savas támadás történt, akkor harmincan sérültek meg, köztük több turista és egy gyerek, de egyikük sérülése sem volt súlyos. Ez utóbbi volt a hatodik ilyen merénylet Hongkongban, 2008 decembere óta. A helyszínen elfogtak egy férfit, aki az egyik háztetőn volt, de később elengedték.

A rendőrség annyit közölt a most őrizetbe vett két férfiról: nincs bizonyíték arra, hogy más savas támadásokban is benne voltak, és egyelőre nem emeltek vádat ellenük.