Őrizetben két savas támadó Hongkonban

2010.01.14. 14:35

Őrizetbe vettek két férfit a Hongkongban a decemberi savas támadásokkal kapcsolatban, közölte csütörtökön a kínai város rendőrsége. A 23 és 28 éves férfiakat nem a legutóbbi, hanem a december 12-én történt merénylet miatt vették őrizetbe. A merénylet a Causeway Bay nevű városrészben történt, ahol a focirajongók a hongkongi futball-válogatott Japán elleni győzelmét ünnepelték az utcákon.

Savas palackot dobtak a járókelők közé, a támadásban öt nő és egy férfi szenvedett égési sérüléseket. A legsúlyosabb állapotban egy asszony volt, akinek az arcát és a mellkasát csaknem teljesen szétroncsolta a savas anyag, és testfelületének egyötöde megégett.

Január 9-én egy újabb savas támadás történt, akkor harmincan sérültek meg, köztük több turista és egy gyerek, de egyikük sérülése sem volt súlyos. Ez utóbbi volt a hatodik ilyen merénylet Hongkongban, 2008 decembere óta. A helyszínen elfogtak egy férfit, aki az egyik háztetőn volt, de később elengedték.

A rendőrség annyit közölt a most őrizetbe vett két férfiról: nincs bizonyíték arra, hogy más savas támadásokban is benne voltak, és egyelőre nem emeltek vádat ellenük.