Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Elakadt egy komp több száz utassal a Balti-tengeren

2010.01.29. 15:53

A jég fogságában rekedt egy finn komp a Balti-tengeren, 850 utassal a fedélzetén, közölték pénteken finn tengerhajózási illetékesek. A Nordlandia a finn fővárostól, Helsinkitől tizenöt kilométernyire délre jutott bajba, úti célja az észt főváros, Tallinn volt.

A kompjáratot üzemeltető cég közlése szerint a hajó nincs veszélyben, és az utasok nem estek pánikba."Nemrég beszéltünk velük, éppen az ebédet szolgálták föl" - mondta a vállalat szóvivője.

A tájékoztatás szerint jégtörőt küldenek a komp segítségére, de csak később, mert több más hajót is ki kell szabadítani a jég fogságából. A Balti-tengeren jégtörőket üzemeltető vállalat szerint tizenöt-húsz hajónak van szüksége jégtörő segítségére, igaz, közülük a Nordlandia az egyetlen személyszállító. A Balti-tenger térségében hetek óta szokatlanul kemény hideg van, nem ritkán mínusz 20 fok alá süllyed a hőmérséklet.