Körbesáncoltak egy traktort Hímesházánál

2010.04.02. 15:40 Módosítva: 2010.04.02. 15:40

Földsáncot emeltek péntekre egy szántón hagyott traktor köré a baranyai Hímesháza közelében; a munkagépet a föld gazdája állította le, hogy így próbálja megakadályozni a szerinte jogellenes munkavégzést, a tulajdonát korábban bérlő vállalkozás ugyanis a szerződés lejárta után akarta helyreállítani a területet.

Streicher Ferenc, a traktor tulajdonosa elmondta: csak akkor tud mozdulni munkagépével, ha elhordatja a másfél méter magas földsáncot. Erre hamarosan sor kerül, előbb azonban birtokvédelmi kérelemmel fordul a község jegyzőjéhez, és ha pozitív elbírálást kap, a rendőrségen tesz feljelentést.

traktor

Az agrárvállalkozó az ügy előzményeivel kapcsolatban elmondta, hogy korábban szerződést kötött földje bérléséről az M6-os autópálya kivitelezőjének egyik alvállalkozójával. A cég föld tárolására használta a területet, ám azt határidőre nem adta át, nem állította helyre. Bár ő felajánlotta a szerződés meghosszabbítását, arra nemleges választ kapott.

Mivel a szántó így alkalmatlan a mezőgazdasági művelésre, Streicher Ferenc az M6-os fővállalkozójához és a hatóságokhoz fordult. Időközben munkások és munkagépek jelentek meg a földjén, hogy a területet helyreállítsák, de mivel a bérleti szerződés lejárt, Streicher Ferenc csütörtökön a földjén hagyta traktorát, így próbálva akadályozni a szerinte jogellenes a munkavégzést.