Lezuhant egy katonai helikopter Új-Zélandon

2010.04.25. 12:36
Hárman meghaltak, egy ember pedig megsérült, amikor lezuhant az új-zélandi légierő egyik helikoptere vasárnap. A katonák éppen egy ceremóniára utaztak, hogy megemlékezzenek elesett bajtársaikról.

Az új-zélandi helikopter Wellington közelében csapódott a földbe vasárnap. A fedélzeten tartózkodó négy katona közül hárman meghaltak, egy embert súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba. A baleset oka egyelőre nem ismert. A tragédia arra emlékeztet minket, hogy katonáink ma is mekkora kockázatot vállalnak, miközben hazájukat szolgálják - mondta John Key új-zélandi kormányfő.

Ausztráliában és Új-Zélandon most vasárnap tartják a veteránok napját: ekkor emlékeznek meg az 1915. április 25.-én kezdődött törökországi Gallopoli ostromának áldozatairól. A nyolc hónapos hadműveletben 100 ezer katona esett el, köztük több mint 10 ezer ausztrál és új-zélandi. A megemlékezéseket idén Ausztráliában is incidens zavarta meg. Egy melbourne-i katonai parádén egy II. világháborús teherautó rohant a felvonulók közé megsebesítve két idős veteránt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport