Gyújtogatásos szökéskísérlet a kiskunhalasi őrzött szálláson

2010.08.14. 12:20 Módosítva: 2010.08.15. 14:18

Tűz ütött ki a kiskunhalasi őrzött szállás egyik folyosóján szombat hajnalban, fél kettőkor. Az idegenrendészeti őrizetben lévő külföldi férfiak csoportos szökést kíséreltek meg, ezért gyújtottak fel a dohányzófolyosón két szivacsmatracot, mondta Rákosi Mihály , a Bács-Kiskun megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

A férfiak abban bíztak, hogy a lángok hamar tovább terjednek és akkor meg tudnak majd szökni. A rendőrök azonban hamar észrevették a tüzet.

A tüzet eloltották, senki nem sérült meg súlyosabban, de két rendőrt megfigyelésre kórházba szállítottak. Az anyagi kár 720 ezer forint, megszökni senkinek nem sikerült az őrzött szállásról.

A kiskunhalasi őrzött szálláson általában illegális határátlépés közben elfogott külföldiek tartózkodnak szabálysértési őrizetben, fogdakörülmények közt. Jelenleg több mint 20 ember várja, hogy a hatóságok intézkedjenek ügyükben - aminek általában kitoloncolás a vége.

Vasárnap a rendőrség közölte, a bűncselekmény elkövetésével az épület lakói közül két 24 éves, idegenrendészeti eljárás alatt álló marokkói állampolgárt gyanúsítanak.