Hat halott egy biharkeresztesi balesetben

2010.08.23. 06:16

Hatan haltak meg abban a balesetben, amely éjszaka történt a 42-es számú főúton; Biharkeresztes és Ártánd között egy kamion és egy mikrobusz ütközött. A karambolban a román rendszámú kamion sofőrje, valamint a moldovai kisbusz vezetője és négy utas vesztette életét.

A baleset körülményeit igazságügyi szakértők bevonásával vizsgálják - mondta Kelemen Éva, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek.

Az eddigi adatok szerint a mikrobusz és a kamion frontálisan ütközött Biharkeresztes és Ártánd között, az 59-60-as kilométerszelvénynél. A Románia felől érkező kamion eddig ismeretlen okból áttért az út menetirány szerinti bal oldalára, ahol belerohant a vele szemben szabályosan közlekedő mikrobuszba.

Egy súlyos sérültet a debreceni Kenézy kórház baleseti sebészetére szállítottak, egy másik súlyos és két könnyű sérültet pedig a berettyóújfalui kórházba vittek a mentők - közölte a mentőszolgálat ügyeletese.

A baleset körülményeit vizsgálják, a helyszínelés idejére a nemzetközi főút forgalmát elterelik, jelenleg a roncsok eltakarítása folyik a helyszínen.

Négy nap alatt tizenöt halott

Az elmúlt hosszú hétvégén tizenöten vesztették életüket közúti balesetben, négyen vízbe fulladtak - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság.

A közlemény szerint csütörtökön, pénteken, szombaton és vasárnap összesen 552 közúti közlekedési baleset történt az országban, amelyek közül 83 súlyos, 143 pedig könnyű sérüléssel végződött.

A közúti ellenőrzések során ittas vezetés miatt 255 esetben kellett intézkedniük a rendőröknek. A tavakban és folyókban négyen fulladtak vízbe.

A bűnügyi statisztika szerint a rendőrök a négy nap alatt 136 körözött személyt fogtak el, 304 embert értek tetten, s összesen 1118 embert állítottak elő.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport