Háznak rohant egy busz Felsőzsolcán

2010.09.17. 10:16

Egy ház fala állított meg egy autóbuszt Felsőzsolcán péntek reggel, az utasok nem sérültek meg, közölte Ujj Zsuzsanna, a Borsod Volán Zrt. kommunikációs vezetője. A sofőr vélhetően infarktust kapott vezetés közben, ezért történt a baleset.

Az Alsózsolcáról Miskolcra tartó, menetrend szerinti járat vezetője Felsőzsolcán, a Szent István úton haladva rosszul lett, vélhetően infarktust kapott. A jármű folyamatosan lassulva áthajtott a szemközti sávon és a Szent István út 77. szám alatti ház kerítését áttörve a ház falánál állt meg, közölte Ujj Zsuzsanna.

A társaságnál két éve dolgozó sofőrt az autóbuszon utazó ápolónő újraélesztette, így a férfi a mentő kiérkezésekor már eszméleténél volt, sürgősségi rohammentővel szállították a megyei kórházba. Az autóbusz 50-60 utast szállított, ők nem sérültek meg, miként a házban lakók sem.

A helyszínelés még tart, a rendőrség a buszvezetőt állapotának javulása után meghallgatja, a járművet pedig műszaki szakértői vizsgálatnak vetik alá. A MAN típusú autóbusz 7 éves, a bal oldala sérült meg, tette hozzá Ujj Zsuzsanna.