Újabb földcsuszamlás Miskolcon

2010.12.10. 18:10

Néhány napon belül már a harmadik földcsuszamláshoz vonultak ki a katasztrófavédelem szakemberei Miskolcon. Pénteken egy magánház kertjében csúszott le egy talajdarab az udvarra Miskolctapolcán, az Enyedi úton. Senkinek sem esett baja.

Rinyu Zsuzsanna, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta: a ház tulajdonosa nem volt otthon, amikor a földdarab lecsúszott a hegyoldalon és a ház sarkánál megállt. A helyszínre a tűzoltók valamint a gázszolgáltató szakemberei vonultak ki. A szóvivő szerint ez a suvadás is - az előző két esethez hasonlóan - az utóbbi napok esős időjárása miatt következett be.

Az elmúlt napokban az Avason és a diósgyőri városrészben csúszott meg a talaj. Először egy támfallal megerősített, borospincékkel, hétvégi házakkal körülvett helyen történt ilyen eset. Egy nappal később pedig az Ibolya út egyik szakaszán mozdult meg a föld. A talajjal együtt lecsúszó fák a villamos vezetékekre dőltek és egy helyi alapítvány melléképületeit veszélyeztették.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport