Figyelmeztető lövéssel állítottak meg egy késelőt a rendőrök

2010.12.30. 00:03

Figyelmeztető lövéssel állítottak meg egy rendőrökre támadó vasvillás férfit Tiszadadán szerdán este, aki előzőleg késsel összeszurkálta két rokonát - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. A rendőröket késeléshez riasztották a Tiszalökhöz közeli településre, ahol egy család tagjai szólalkoztak össze, s egy férfi megszurkálta két rokonát, egyiküknek életveszélyes sérülést okozva - mondta Fülöp Gergely.

A rendőrök az utcán találták meg a feltételezett elkövetőt, aki vasvillával a kezében indult feléjük. A támadó az eszközt háromszori felszólítás ellenére sem tette le, sőt az egyik rendőr felé szúrt vele. A rendőr ekkor figyelmeztető lövést adott le a levegőbe, ami megállította a férfit, így megtudták bilincselni.

A szóvivő hozzátette: közben a környékbeliek gyülekezni kezdtek, hogy az elfogott késelőn elégtételt vegyenek megsebesített rokonaikért. A rendőrök erősítést kértek, s végül a tömegből négy személyt előállítottak csoportos garázdaság miatt.

A 38 éves, a rendőrökre is rátámadó késelőt őrizetbe vették, ellene életveszélyt okozó testi sértés megalapozott gyanújával indult eljárás. A férfi ellen a rendőrség hivatalos személy ellen felfegyverkezve elkövetett erőszak miatt a Nyíregyházi Nyomozó Ügyészségen is eljárást kezdeményezett.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport