Két lakó is megsérült a győri gázrobbanásban

2011.01.18. 22:17

A három tűzoltó mellett két lakó is könnyebben megsérült a kedd délutáni győri gázrobbanásban, tájékoztatott az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).

Két tűzoltó szenvedett nyolc napon túl gyógyuló, felszíni égési sérüléseket, egyikük otthonában lábadozik, a másikat várhatóan tíz nap múlva bocsátják el a kórházból. A súlyosan sérült tűzoltó a fején és karján is körülbelül 10 százalékos égési sérüléseket szenvedett. A fején lévő sérüléseket az égési osztályon ellátták, a kezén lévő sérüléseket a későbbiekben műteni kell. Őt várhatóan csak két hét múlva engedik haza.

Az OKF közlése szerint a robbanás által érintett épület, egy négyszintes, két lépcsőházas társasház, ahonnan 19 embert kellett kitelepíteni. Valamennyien a rokonoknál, barátoknál kaptak szállást, így nem tartottak igényt az önkormányzat által biztosított elhelyezésre. A lakótömb másik lépcsőházához tartozó lakásokba a bérlők visszaköltözhettek. Jelenleg a rendőrség és a tűzoltóság vizsgálja a tűzesetet. Az OKF főigazgatója azonnali felügyeleti ellenőrzést rendelt el. Az egyik első emeleti üres lakásban, eddig tisztázatlan körülmények között történt a robbanás, amelynek ereje több lakásban megrongálta az ajtókat, ablakokat.