Látogatási tilalmat rendeltek el több kórházban

2011.01.27. 18:18

Látogatási tilalmat rendeltek el csütörtök délután a szombathelyi Markusovszky Kórházban. A kórház vezetői elsősorban a betegek védelmében kérik a hozzátartozókat, hogy a kialakult járványügyi helyzet miatt ne látogassák a különböző osztályokon fekvő betegeket, mert a más betegségekkel is küzdő legyengült szervezetű emberek könnyebben megfertőződhetnek.

Részleges látogatási tilalmat rendeltek el a Soproni Erzsébet Oktató Kórházban is. Az intézmény az influenzajárvány miatt, a tisztiorvosi szolgálat javaslatára döntött úgy, hogy egyelőre határozatlan ideig két osztályon nem fogad látogatókat. A látogatási tilalmat a szülészet-nőgyógyászat valamint a csecsemő- és gyermekosztályon rendelték el.

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat legutóbbi tájékoztatása szerint az év harmadik hetében a legtöbben Budapesten, valamint Pest, illetve Győr-Moson-Sopron megyében betegedtek meg influenzaszerű tünetekkel, de Vas megyében is sok a fertőzött.

A hét elején a váci Jávorszky Ödön Kórházban, illetve a nyíregyházi Jósa András Oktatókórházban rendeltek el  részleges látogatási tilalmat, szerdán a szentesi Dr. Bugyi István Kórházban lépett életbe látogatási tilalom, péntektől a Fejér megyei kórházakban rendelték el a tilalmat.