Kemény városrészben edződött a rablókat elkergető nyugdíjas

2011.02.09. 13:04 Módosítva: 2011.02.09. 13:05

Nem először került szembe bűnözőkkel az a 71 éves brit nyugdíjas asszony, aki az almúlt napokban Anglia egyik legnagyobb sztárjává vált, miután retiküljével megakadályozta egy bolt kirablását és elkergetett egy rablóbandát, az erről készült videó pedig bejárta az internetet.

Ann Timson Northampton városnak abban a negyedében él, amelynek korábban különösen rossz híre volt a bűnözés és a prostitúció miatt. A helyi lakosok azonban megszervezték önmagukat, és felléptek a bűnözők ellen, ami miatt Spring Boroughs városrész ma már sokkal békésebb és biztonságosabb.

Így Ann Timsonnak nem volt igazán új helyzet, amikor meglátta, hogy egy hatfős banda fényes nappal ki akart rabolni egy ékszerboltot. A köszvényes lábú nyugdíjas odafutott a bűnözőkhöz, és táskájával megtámadta őket.

"Nem vagyok hős, de úgy éreztem, tennem kell valamit. Nagyon mérges lettem attól, hogy azt gondolják, bármit megtehetnek" - mondta a Daily Mailnek. Az egyik rabló mopeddel próbált menekülni, de Timson asszony őt is leterítette. A rendőrség a hatból öt rablót elfogott.