Ónos esőtől, hótól csúsznak az utak

2011.02.16. 08:30 Módosítva: 2011.02.16. 09:32

Rendkívül csúszósak az utak a hajnali ónos eső miatt Vas megyében, közölte a rendőrség ügyelete szerda kora reggel.

Taktaharkánynál
Taktaharkánynál

Jég borítja az útburkolatot Szombathely határában, Kőszeg és Körmend térségében, valamint az Őrségben is. A 86-os számú főúton Nemesbődnél, valamint Vát és Szombathely között kamionok csúsztak az árokba. A műszaki mentés jelenleg is tart, ezért Nemesbődnél félpályás útlezárás van.

A forgalom a csúszós utak miatt mindenütt rendkívül lassan halad, a rendőrség azt kéri, hogy csak az üljön autóba, akinek feltétlenül szükséges.

Havas, csúszós utak Borsodban

Rövid idő alatt több baleset miatt is riasztották a rendőrséget Borsod-Abaúj-Zemplénben, közölte a rendőrség szerdán. Dobi Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: fél kilenc körül Mezőkövesd és Tiszatarján között borult fel a betegszállító jármű. Az eddigi adatok szerint egy súlyos, öt könnyű sérültje van a balesetnek, és megsérült a mentőautó kéttagú személyzete is.

Nyékládháza és Mályi között is árokba csúszott egy autó, és Miskolcon a Soltész Nagy Kálmán úton is karambolozott egy kocsi.

D VAJ20110216006

Halálos baleset is történt. A 37-es számú főúton, a taktaharkányi elágazásnál egy személyautó előzni kezdett, azonban a manőver közben megcsúszott és nekiütközött a másik, ekkor már mellette lévő gépkocsinak. Mindkét jármű az árokban kötött ki. A balesetben egy mezőzombori férfi - aki utasként ült az egyik járműben - meghalt, hárman súlyosan megsérültek. A baleset körülményeit szakértő bevonásával vizsgálják, a helyszínelés idejére a 37-es számú út ezen részét lezárták, az útszakaszt Bekecs felé lehet elkerülni.