Nem lesz Oprah-show a Tahrír téren

2011.03.05. 10:27

A Twitteren cáfolta Oprah Winfrey, hogy a közeljövőben az egyiptomi fővárosban vezetne műsort. Egyiptom új turisztikai minisztere előzőleg az al-Ahram című lapnak nyilatkozva mondta, hogy az amerikai műsorvezetőnő a Tahrír téren tartja beszélgetős műsorának egyik felvételét. A miniszter állítása szerint a talkshow-királynő "gondolkodás nélkül" mondott igent, amikor a minisztérium felkérte, hogy a Hoszni Mubarak elleni felkelés központi helyszínén tartson élő műsort.

"Az Oscar-gála óta ágyban vagyok influenza miatt. Hallottam a híreket arról, hogy Kairóban vezetek műsort, de ez nem igaz. Nincs erre vonatkozó tervem" - cáfolta a bejelentést nem sokkal később mikroblogjában Oprah Winfrey. A műsorvezetőnő cége, a Harpo Studios szóvivője, Angela DePaul szintén cáfolta a az információt, mondván: nincs szó arról, hogy Oprah a szezon májusi vége előtt nemzetközi helyszínen készítse el a műsort.

Munir Fakhri Abdelnur egyiptomi turisztikai miniszter az al-Ahramnak adott interjúban előzőleg azt mondta, hogy a műsort várhatóan március valamelyik pénteki napján tartják, ám a pontos dátumot még nem véglegesítették. A napilap akkor azt írta, Oprah Winfrey meghívása annak a turisztikai kampánynak a része, amelynek célja, hogy visszacsalogassák az országba a zavargások miatt elmenekült turistákat.